Üdvözöljük az AdminConto könyvelőiroda weboldalán!

Banki ügyfél azonosítás 2014. december 31-ig

HomevállakozásBanki ügyfél azonosítás 2014. december 31-ig

Banki ügyfél azonosítás 2014. december 31-ig

Jelentősen módosult a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvény.

Ennek értelmében a banknak is kötelezően el kell végeznie – a törvényben foglaltaknak megfelelően teljeskörűen – az Ügyfelek azonosítását és adatainak rögzítését.

Az azonosítás elvégzése érdekében kérjük, hogy szíveskedjék Bankjánál személyesen bemutatni az alábbi dokumentumokat, amennyiben a bankszámlanyitás 2013. július 31-e előtt történt:
•    Magánszemélyként a személyazonossága igazolására alkalmas hatósági igazolványát és lakcímet igazoló hatósági igazolványát
•    Vállalkozás esetén a tényleges tulajdonosok személyazonossága igazolására alkalmas hatósági igazolványát és lakcímet igazoló hatósági igazolványát, továbbá a vállalkozás társasági szerződését.
•    Külföldi magánszemély esetén útlevelét, vagy személyi azonosító igazolványát, feltéve, hogy az magyarországi tartózkodásra jogosít, vagy tartózkodási jogot igazoló okmányát, vagy tartózkodásra jogosító okmányát.

A törvény értelmében a teljeskörűen nem azonosított Ügyfelek esetében 2014. december 31. után a Banknak meg kell tagadnia bármilyen ügyleti megbízás teljesítését a személyes ügyfél-átvilágítás végrehajtásáig.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az adategyeztetés a számla felett rendelkező valamennyi személy esetében szükséges!
Kérjük, hogy legkésőbb 2014. december 31–ig a fent felsorolt okmányokkal együtt szíveskedjen felkeresni számlavezető pénzintézetét.

Written by

könyvelés, bérszámfejtés, online szja bevallás